недеља, 11. новембар 2012.

Doček Nove godine 2013.


Dok se spremate za Doček Nove godine, treba da znate da je Nova godina praznik koji se dočekuje širom sveta. Za razliku od Božića, koji je verski praznik, Nova godina je čista astronomija. U ljudskoj prirodi je da traži razlog za slavlje, ali Nova godina to definitivno jeste. Veoma je važan i taj osećaj kraja i početka, kada sabiramo kakva nam je bila godina koja je na izmaku i da želimo drugima i samima sebi sve najbolje u nastupajućoj, "novoj".


Svedoci smo novogodišnje euforije koja po pravilu nastupa, u zavisnosti od vremenskih prilika, deset do petnaest dana pred sam doček nove godine. Zašto su bitni vremenski uslovi? Razlog je više nego prost. U kolektivnoj svesti, vešto skrojenoj od strane marketinških stručnjaka, ljudi Novu godinu vezuju za sneg, Deda Mraza i ukrašenu jelku. Dok se sva ova tri uslova ne ispune, euforija se odlaže, pogotovu onda kada nema snega.


Međutim, zanimljivo je da je Nova godina nekada slavljena u proleće. Što je i logično, jer tada zapravo i priroda kaže da je dosta zime i da se sve ponovo rađa i zeleni. Međutim, slavljenje Nove godine u proleće danas se smatra paganskim običajem. Oni koji sebe smatraju hriščanima, slave 1. januar, dan kada se Hristos obrezao.


Nekima je Nova godina dan "kao i svaki drugi", dok je drugima to "najluđa noć". Kakav god da je vaš stav, želimo vam srećnu i uspešnu Novu godinu. Pogledajte ponude za Doček Nove godine na našem sajtu. Ovaj doček ne smete propustiti, jer nova 2013. godina će biti posebna po mnogo čemu.

Novu godinu možete dočekati u mnogobrojnim beogradskim klubovima i splavovima ili bilo gde u Beogradu. Neki vole doček u restoranima u Beogradu, ali neki i da putuju za Novu godinu. Nadamo se da ćete na našem sajtu naći sve što vam je potrebno za ugodan doček Nove 2013. godine, u Beogradu ili u inostranstvu.

Нема коментара:

Постави коментар

Nova godina 2016 u Beogradu

Novogodišnje žurke

Novogodišnja putovanja 2016